Sıradaki
5
İptal

15 Temmuz Darbe Teşebbüsünde FETÖ : Unutmadık Unutturmayacağız


  • 6 Mayıs 2017, Cumartesi - 15:40 tarihinde eklendi.
  • Kategori Haber

  • FETÖ’nün en kanlı saldırılarından biri 15 Temmuz 2016 darbe girişimi oldu. Darbeciler kendilerine Yurtta Sulh Konseyi, bu darbe girişimine ise Yurtta...
    FETÖ’nün en kanlı saldırılarından biri 15 Temmuz 2016 darbe girişimi oldu. Darbeciler kendilerine Yurtta Sulh Konseyi, bu darbe girişimine ise Yurtta Sulh Harekatı adını verdiler. Milletin sokağa çıkması ile bastırılan bu darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonda darbeyi örgütleyenlerin TSK içine sızmış FETÖ silahlı terör örgütü militanlar oldukları ortaya çıktı.

    Darbe Girişimi Nasıl Gerçekleşti? Darbe süreci İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin asker tarafından kapatılmasıyla başladı. İfadelerine göre “tatbikat var” bahanesi ile kışlalarından buraya getirilen erlerin komutalarında FETÖ’cÜ subaylar vardı. Darbe girişiminin ikinci büyük saldırısı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve 50 kadar milletvekilinin mecliste olduğu sırada meclisin F-16 savaş uçaklarıyla vurulması oldu. Meclis FETÖ’cÜ subayların kullandığı jetler tarafından 4 kez vuruldu. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı makamının kullanımında olan ve Ankara’nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de bombalandı.

    Tüm bu gelişmelere ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tatil için bulunduğu Marmaris’de suikast düzenlenmeye çalışıldı. Son anda otelden ayrılarak suikasttan kurulan Erdoğan, 15 dakika geç kalsaydı ölmüş olabileceğini söyledi.

    Ülkede bunlar olurken canlı yayınlara çıkamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Facetime ile bağlandığı CNN canlı yayınında darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için sokağa çıkmaya davet etti. Çağrının ardından, Türkiye’nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

    Bu çağrı üzerine sokağa çıkan halk Türkiye’nin hemen hemen her ilinde meydanları doldurdu. Darbeci askerlerle karşı karşıya gelen halka darbecilerin saldırıları çok sayıda can kaybına sebep oldu. Darbeye karşı direnen polis ve vatandaşlardan 161 kişi şehit olurken 154 kişi de yaralandı. Darbeci askerlerden de 104 tanesi öldürüldü. Bu çapta direnişin sonucu olarak darbeci askerler geri adım attı ve sabaha karşı darbe bastırıldı.

    Darbe Girişiminde FETÖ Kanlı saldırıları gerçekleştiği 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün etkin rolü bir çok belge ile delillendirildi. İlk ve en belirgin deliller, Paralel Yapı soruşturmasından aranan ve FETÖ mensubu olduğu bilinen bazı kaçak eski polislerin darbe gecesi darbeci tanklardan çıkması oldu. PDY soruşturmaları kapsamında hakkında dava açılan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, İstanbul Emniyetinin önünde askeri zırhlı aracın içinde yakalandı. Firari polis müdürü Aynacı’nın üzerinde asker kamuflajı vardı. Mithat Aynacı, Gezi olaylarının yaşandığı dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı’ydı. Daha sonra terfi alan Aynacı, 17 Aralık darbe girişimi sürecinde ise Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yaptı.
    Yine darbe gecesi, Ankara Emniyeti önünde gözaltına alınan askerlerin içinde PDY soruşturmasından aranan ve firari olan iki eski polis müdürü, Lokman Kırcalı ve Gürsel Aktepe vardı. Bu iki isimden Gürsel Aktepe (alt fotoğraf) ifadesinde Fethullah Gülen’e sempatisi olduğunu itiraf etti. Aktepe, “meslek hayatı sırasında ABD’ye görevli gittiğini, iki gün Gülen’in evinde kaldığını ve sohbet toplantılarına katıldığını” belirtti. Meslekten atıldıktan sonra her ay 4 bin 500 lira maddi destek gördüğünü belirten Aktepe, darbe gecesi kendilerine gelen “Herkes eski görev yerine gitsin.” mesajı geldiğini, bunun üzerine Ankara Emniyetinin önüne geldiğini söyledi. Aktepe, “15 Temmuz akşamı yapılmak istenen darbenin bu örgütün en tepesindeki kişinin yani Fethullah Gülen’in bilgisi ve talimatı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir” diye de ekleyerek darbedeki FETÖ etkinliğini en net şekilde özetledi.

    Darbeye bir fiil katılanlardan biri de Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır’dı. Sağır yakalanmasının ardından verdiği ifade de FETÖ yapılanmasına üye olduğunu itiraf etti. Sağır aynı zamanda cuntacıların darbenin gerçekleşmesi halinde kuracakları yeni yönetim ağında da görevlendirildiği ortaya çıktı.

    Darbedeki FETÖ etkinliği ile ilgili bir başka delil yakalanan darbeci subayların üzeriden çıkan ve bizzat Gülen tarafından yazılmış dualar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli bombalayan Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez, İzmir Çiğli Askeri Havaalanı’na indi. Düzenlenen operasyonda yaralanan Gülmez’in cebinde Fetullah Gülen’in duası çıktı.

    Meclisi bombalayan Jetlerin kalktığı Ankara Akıncılar Üssünde uçakların kalktığı saatte FETÖ’nün bölge yapılanmalarından sorumlu Sakarya İmamı Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz de üsteydi. Öksüz savunmasında “Tarla bakmaya gitmiştim.” şeklinde ifadeye yer verdi. Öksüz’ün öğretim üyesi olarak görev yaptığı SAÜ İlahiyat Fakültesindeki odasında ve evinde darbecilere karşı operasyon yürüten savcılarca arama yapıldı. Aramada, bazı evrak ve dokümanlara el konulurken, Öksüz’ün bilgisayarının harddiski kopyalandı. Öksüz’ün masasındaki kilitli çekmeceyi tornavida yardımıyla açan ekipler, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in “Kalbin Zümrüt Tepeleri” adlı kitabını buldu.
    Darbe soruşturmasında Akıncı Üssü’nün ikinci imamı olduğu savcılıkça tespit edilen, Anafartalar Kolejlerinin sahibi Hakan Çiçek’in, darbe girişimi sırasında Akıncılar Üssünde olduğu ortaya çıktı.

    15 Temmuz’da TRT’yi basan darbecilerin yayını kesmesi için getirdiği ve sabah kaçarken görüntülenen 3 sivilin kimlikleri belirlendi. Kimlikleri belirlenen bu kişiler FETÖ’ye yakın şirketlerde üst düzey yönetici. Supercom Firması sahibi ve Sürat Teknoloji Genel Müdürü Harun Şahin, Supercom Firması CEO’su Seyfullah Genç, Sürat Teknoloji bilişim uzmanı Niyazi Şanlı o gece TRT yayınını kesmek için gelen ekipteydi.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan de darbeci subaylar arasındaydı. Tutuklanmadan önce savcılık soruşturmasında Genelkurmay’da emir subaylığı görevine getirildikten sonra FETÖ adına verilen görevleri yerine getirmeye başladığını itiraf etti. Türkkan ifadesinde, ortaokulda FETÖ’nün abileriyle tanıştığını aktararak “5 yaşından beri Subay olmayı hayal ediyordum. Bu idealim FETÖ’nün ekmeğine tuz biber oldu. 1989 Işıklar Askeri Lisesinin sınavlarına girdim. Sınavı kendi bilgilerimle kazanacağımdan emindim. FETÖ’deki abilerim de emindi. Fakat yine de bana sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler. Soruları Serdar Abi getirmişti. Bursa merkezde bir FETÖ evinde soruları bana vermişlerdi.” dedi.

    Darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve tutuklananlardan FETÖ örgütü hakkında ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Örgüte mensup asker, polis, akademisyen ve iş adamlarının üzerinden işaret için kullandıkları birer dolarlık banknotlar çıktı. Örgüt için önemli olduğundan şüphelenilen bazı isimlerin üzerinde seri numarası “F” ile başlayan 1 dolar çıkması dikkati çekti. Diğer zanlıların cüzdanlarında ise J ve C seri numaralı 1 dolarlık banknot bulundu. Bu seri numaraların örgüt içi hiyerarşiyi belirleyen bir şifre görevi gördüğü belirtildi.

    Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un evinde yapılan aramalarda 69 adet 1 dolar bulundu. Yarbay Karakuş ifadesinde, “Ben bu dolarları Amerika’ya tatbikata gittiğimde harcamalar sonrasında artan para üstleri şeklinde biriktirdim. Onlar hatıra olsun diye çekmecede duruyordu” diye savundu.

    Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka’nın odasında yapılan aramada bir dolarlık metal para, Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazaslan’ın odasında ise “F serisi” bir dolarlık banknot ele geçirildi.

    Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir’in darbe günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde “F serisi”nden 1’er dolar dağıttığı öğrenildi. “F serisi” dolarlardan bir tanesi, darbe girişiminden tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı’nın üzerinden çıktı. Kırklareli’nde askeri darbe girişiminden 2 gün sonra tutuklanan 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak üzerinde “1 ve 5 dolar”, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli başçavuş Özcan Şahanoğlu’nun üzerinde de 1 dolarlık banknot bulunduğu ortaya çıktı. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığında yapılan çalışmalarda bazı askerlerin üzerinde farklı serilerde 1 dolar bulundu. Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler’in ikametinde yapılan aramada 1 dolar çıktı. Sakarya’da düzenlenen operasyonda aralarında Erenler İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Ümit Ahlat ve İstihbarat Şube Müdürünün de yer aldığı 11 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin makam odası ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramada, şüphelilerin üzerinden 1 dolar çıktığı öğrenildi. Muş’ta darbe girişiminin yaşandığı gece kendisine verilen talimatlara uymayarak polis memurlarından darbeyi desteklemelerini istediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Beyhan Ceylan’ın da üzerinde 1 dolar bulundu. Elazığ’da gözaltına alınan 18 emniyet mensubunun üzerinden 1 dolar çıktı. Gözaltına alınan eski Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Ç.’nin üzerinde 1 dolar bulundu. Elazığ’da gözaltına alınan şüphelilerden aralarında 3’üncü ve 4’üncü sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve bir komiserin bulunduğu 18’inin cebinden FETÖ/PDY’nin şifresi olarak tahmin edilen 1’er dolar çıktığı kaydedildi. Ağrı’da gözaltına alınan polisin üzerinde 1 dolar bulundu. Çukurova Üniversitesi’nde 5 akademisyenin, Kanuni Üniversitesi’nde 3 akademisyenin, İstanbul Üniversitesi’nde akademisyenlerin odalarından 10 adet, Namık Kemal Üniversitesi’nde bazı akademisyenlerden 5 adet 1 dolar çıktı. Bunun gibi bir çok işaret ve delil ile örgütün etkinliği ve bizzat yapılanması deşifre edildi. FETÖ’nün bu darbe girişimini yapma gerekçelerinin en başında yaklaşan Yüksek Askeri Şura’da FETÖ’cü komuta kademelerinin tasfiye edileceğini anlamaları. Darbeden günler önce YAŞ’da FETÖ’cülerin TSK’dan tasfiye edileceği gündeme gelmiş hatta gazetelerde haber olmuştu. Darbeci General ile Adil Öksüz Aynı Evde Darbenin planlayıcılarından Adil Öksüz, 15 Temmuz öncesi Ankara Çayyolu’ndaki bir villada darbe toplantısı gerçekleştirdi. Evden alınan parmak izleri, tutuklu bulunan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancı’nın parmak izleriyle aynı çıktı.


    Kaynak: fetogercekleri.com/darbeler/15-temmuz-darbesinde-feto/
    © FETÖ Gerçekleri
  • fetö darbe unutmadık unutturmayacağız
daha fazla göster daha az göster

    Yorumlar (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize erişerek çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
Çerez PolitikasıKabul Et ve Kapat