#Arastirmalar

Esaret Altındaki Yunuslar 07:07

Esaret Altındaki Yunuslar

Yunus parkları sık sık eleştirilerin hedefinde. Nürnbergli araştrımacılar, bu konuyla ilgili araştırmalar yapıyor. Kentteki yunus parkı, yunuslar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir araştırma laboratuvarı olarak k..

  • JET TV tarafından
  • 665 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Keşfettiği Böceğe Babasının Adını Veren Profesör 01:30

Keşfettiği Böceğe Babasının Adını Veren Profesör

Böcekler üzerine uzun süredir araştırmalar yapan Prof. Dr. Erol Yıldırım, keşfettiği böcek türüne babasının ricası üzerine Tiphia Bahattini ismini verdi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğreti..

  • JET TV tarafından
  • 1.232 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Parkinson'un Erken Evre Belirtileri Nelerdir 01:04

Parkinson'un Erken Evre Belirtileri Nelerdir

Parkinson hastalığının erken evre bulguları titreme ve hareket yavaşlığıdır. Son dönemde yapılan araştırmalar hastalığın aslında bu belirtilerden çok daha önceden başladığını gösterse de hastalığın tanısı titremeler başl..

  • NABIZ tarafından
  • 1.085 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Sürekli Stres Altında Olmak Kişiyi Nasıl Etkiler 00:48

Sürekli Stres Altında Olmak Kişiyi Nasıl Etkiler

Sürekli stres altında olmak kişiyi hem fiziksel hem psikolojik yönden olumsuz etkiler. Dünyadaki hastalıkların ünte ikisini stres kaynaklı olduğuna dair araştırmalar bulunuyor. Sürekli stres motivasyonu olumsuz etkiler...

  • NABIZ tarafından
  • 693 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Kilo Verdiren 10 Yiyecek 02:56

Kilo Verdiren 10 Yiyecek

Konu ile İlgili Ek Açıklamalar ve Ek Bilgiler: Kilo Verdiren 10 Besin(Zayıflatan yiyecekler) 1- Yumurtanın tümüne yakını protein, bu nedenle önemli ölçüde tokluk hissi veriyor. İki ince dilim, esmek ekmek, az miktarda y..

  • Kadınca tarafından
  • 886 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Optikte Avrupa'nın Devleri Birleşiyor 00:49

Optikte Avrupa'nın Devleri Birleşiyor

Optik alanında Avrupa’nın en büyük iki şirketi, Ray- Ban gözlüklerinin üreticisi İtalyan Luxottica ile Fransız lens üreticisi Essilor birleşme kararı aldılar. 46 milyar euro tutarındaki Avrupa’nın sektördeki bu en büyük..

Bobbit Solucanının Okyanus Tabanında Avlanma Şekli 03:18

Bobbit Solucanının Okyanus Tabanında Avlanma Şekli

Bobbit solucanları, okyanusların tabanlarında, yüzeyden yaklaşık 10-40 metre derinlikte yaşayan, denizel, poliketik (kitinden yapılmış çok sayıda kılsı yapıya sahip) bir avcı solucandır. Yuvarlak solucanlar (Annelida) şu..

  • PITIRCIK tarafından
  • 731 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Obezite Kanser Riskini Nasıl Etkiler 00:57

Obezite Kanser Riskini Nasıl Etkiler

Bugüne kadar yapılan araştırmalar kanser ile obezite arasında bir ilişki olabileceğini gösteriyor. Ama obezitenin direkt olarak kanseri tetikleyip tetiklemediği ya da kansere paralel ilerleyen bir hastalık olup olmadığı ..

  • NABIZ tarafından
  • 1.038 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Kolesterol Kanser Riskini Nasıl Etkiler 00:47

Kolesterol Kanser Riskini Nasıl Etkiler

Kolesterol ve kanser arasındaki bağı anlamaya yönelik araştırmalar sonuç vermemiştir. Ama kolestrolü olan insanların kalp rahatsızlığı olma ihtimali daha yüksektir ve kalp hastası olan bir insanda kanser görülme riski da..

  • NABIZ tarafından
  • 1.050 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Tatlandırıcılar Kanser Riskini Nasıl Etkiler 01:58

Tatlandırıcılar Kanser Riskini Nasıl Etkiler

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar tatlandırıcıların mesane kanserine sebep olabileceğine işaret eder ama insanlar için bu bulgu geçerli değil. Nişasta bazlı tatlandırıcıların tüketimi sınırlanmalı...

  • NABIZ tarafından
  • 822 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Örümcek Düşmeden Tavanda Nasıl Yürür? 02:21

Örümcek Düşmeden Tavanda Nasıl Yürür?

ÖRÜMCEK DÜŞMEDEN TAVANDA NASIL YÜRÜR? Yapılan araştırmalar örümceklerin, ayaklarındaki yaklaşık 600.000 tüycüğü tavana temas ettirerek baş aşağı durabildiklerini gösterdi. Örümcek bu şekilde kendi ağırlığının 173 kat fa..

  • JET TV tarafından
  • 780 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Abd'li Astronot Peggy Witson 665 Gün Sonra Dünya'ya Döndü 00:50

Abd'li Astronot Peggy Witson 665 Gün Sonra Dünya'ya Döndü

Amerikalı astronot Dr. Peggy Whitson 288 günlük görevinin ardından uzay istasyonundan ayrılarak iki meslektaşıyla birlikte Soyuz kapsülü ile Kazakistan’a iniş yaptı. 57 yaşındaki Amerikalı astronot atmosfer dışında topl..

Ağaçlara Yapılan Aşılamayla Antep Fıstığı Üretiliyor 01:15

Ağaçlara Yapılan Aşılamayla Antep Fıstığı Üretiliyor

Karabük merkeze bağlı Çerçiler Mahalle Muhtarı Halim Kaya, mahallerinde 7 bin 500 adet sakızağacı ve çitlembik ağaçları olduğunu ve bunların aşılanması durumunda Antep fıstığı üretiminin daha artacağından yetkililerden d..

Ukrayna'dan Beşiz Doğuran Koyun Getirdi, Siparişlere Yetişemiyor 02:54

Ukrayna'dan Beşiz Doğuran Koyun Getirdi, Siparişlere Yetişemiyor

Mustafa Aydın, 2 yıl önce Ukrayna'dan 14 ayda iki kez doğuran ve bir batında 2 ila 5 tane yavru yapan Romanov cinsi koyun getirdi. İlk getirdiği 100 koyun 14 ayda 600 adet yavruladı. Bu koyunların hepsini satan Aydın, 30..

Amerika’da 8.2 Büyüklüğünde Deprem 00:45

Amerika’da 8.2 Büyüklüğünde Deprem

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyindeki Alaska eyaleti açıklarında 8,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), yerel saat ile 09.30 sıralarında yaşanan depremin merkez üssünün Kod..

Hastanede Yangın 41 Ölü 79 Yaralı 00:39

Hastanede Yangın 41 Ölü 79 Yaralı

Güney Kore'nin Miryang şehrindeki bir hastanede çıkan yangında en az 41 kişi hayatını kaybetti, 9'u ağır olmak üzere 79 kişi de yaralandı. Sabah saatlerinde hastanenin birinci katında başlayan yangın sırasında içeride 1..

Sürekli Stres Altında Olmak Kişiyi Nasıl Etkiler 00:48

Sürekli Stres Altında Olmak Kişiyi Nasıl Etkiler

Sürekli stres altında olmak kişiyi hem fiziksel hem psikolojik yönden olumsuz etkiler. Dünyadaki hastalıkların ünte ikisini stres kaynaklı olduğuna dair araştırmalar bulunuyor. Sürekli stres motivasyonu olumsuz etkiler...

  • NABIZ tarafından
  • 892 görüntüleme
  • 6 yıl önce
Muş'ta Şok PKK'lılar Koğuşta Tünel Kazdı 03:46

Muş'ta Şok PKK'lılar Koğuşta Tünel Kazdı

Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde firar girişimi askerler tarafından fark edildi. Savcılık açıklamasında tünelin PKK'lıların kaldığı koğuşta kazıldığını duyurdu.Muş E Tipi Kapalı cezaevinde siyasi, hükümlü ve tutukluların ye..

Tıbbi Görüntülemede Devrim Yaratacak Teknoloji:Plenoptik Makine 04:00

Tıbbi Görüntülemede Devrim Yaratacak Teknoloji:Plenoptik Makine

Bilgisayarlı tomografi (CT) tıbbi görüntülemede elde edilen en önemli gelişmelerden biriydi. Ancak, hastalar için bu tekniğin bir bedeli var: kullanılan yüksek dozda x ışını sağlığa zarar veriyor. Daha güvenli bir altern..

Pankreas Kanserinin Beslenme Alışkanlıklarıyla İlgisi Var Mı 01:12

Pankreas Kanserinin Beslenme Alışkanlıklarıyla İlgisi Var Mı

Pankreas kanseriyle ilgili güncel araştırmalar fruktozun bu hastalıkla ilişkisi olduğunu gösterdi...

  • NABIZ tarafından
  • 647 görüntüleme
  • 6 yıl önce
ABD Fransa Ve İngiltere'ye Çağrı: Rakka'daki Suçlarınızı İtiraf Edin 01:00

ABD Fransa Ve İngiltere'ye Çağrı: Rakka'daki Suçlarınızı İtiraf Edin

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) bir zamanlar terör örgütü 'DEAŞ'ın kalesi' olarak görülen Rakka'da yaptığı araştırmalar sonucu bir rapor yayınladı. Raporda, ABD öncülüğündeki koalisyonun Rakka'da sivilleri nasıl katlett..

Oruç Reis- Yunanistan'da İstifa Getirdi 01:25

Oruç Reis- Yunanistan'da İstifa Getirdi

Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis sismik araştırma gemisi Yunanistan'da istifaya yol açtı. Oruç Reis kıta sahanlığımızı işaretleyip araştırmalar yapıyor” diyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal ..

Neden Ölümsüz Olmak İsteriz 03:46

Neden Ölümsüz Olmak İsteriz

NEDEN ÖLÜMSÜZ OLMAK İSTERİZ? Ölümsüzlük eskiden beri arzulanan bir olgu. Mesela Gılgamış destanı. Uruk Kralı Gılgamış'ın en yakın arkadaşı, bir çarpışmada ölür. Gılgamış günlerce onun yanında oturur ve onu inceler. Ta k..

Hayvanların Varlığını Tehdit Eden Proje 01:07

Hayvanların Varlığını Tehdit Eden Proje

189 farklı kuş türünün yaşadığı Gediz Deltası, dünya flamingo nüfusunun yüzde 10, Avrupa flamingo nüfusunun da yüzde 30'una ev sahipliği yapıyor. Doğa Derneği'nin verdiği bilgiye göre son araştırmalar bu alanda 189 farkl..

Son 9 Yılda 22 Uçak Kazası Oldu, 2 Bin 976 Kişi Öldü 01:46

Son 9 Yılda 22 Uçak Kazası Oldu, 2 Bin 976 Kişi Öldü

Günlük 11 bin uçak ile yaklaşık 2 milyon insanın kullandığı havayollarında üst üste meydana gelen uçak kazaları güvenilirlik tartışmalarını yeniden başlattı. Son yapılan araştırmalar ise dünya genelinde yolcu uçağı sayıs..

Şimdi de Bursa'da Yetişiyor 04:45

Şimdi de Bursa'da Yetişiyor

İspanya başta olmak üzere Akdeniz’e komşu ülkelerde yetiştirilen yassı şeftali için Bursa Uludağ Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümündeki araştırmalar devam ediyor...

Avrupa Uzay Ajansı'nın İmza Attığı Son Buluşlar 08:33

Avrupa Uzay Ajansı'nın İmza Attığı Son Buluşlar

Avrupa Uzay Ajansı'nın Columbus Modülü uzayda bir çok buluşa imza attı Space'in bu bölümünda Almanya'nın Köln şehrindeki Avrupa Astronot Merkezindeyiz. Programımızda Avrupa'nın Uluslararası Uzay İstasyonu üzerinde kull..

Dünyanın Teknolojide Devrim Yaratan 14  Ülkesi 05:19

Dünyanın Teknolojide Devrim Yaratan 14 Ülkesi

Japonya bu araştırma en öne çıkan isim oluyor. Japonya hakkında yapılan araştırmalar sonucunda gelişmiş otomobiller, cihazlar, aletler, depreme dayanaklı binaları, optik teknolojileri, modern mekanik teknolojileri, metal..

Bebe Bisküvisi Tarifi 03:34

Bebe Bisküvisi Tarifi

Malzemeler : 2 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ, 1 su bardağı un, 1/2 su bardağı pirinç unu, 2 yemek kaşığı pekmez, 2 yemek kaşığı İrmik. ********************* Yıllar öncesine ait bir tarifim irmikli Be..

Prof. Dr. Engin Arık'tan Toryum gerçekleri 10:09

Prof. Dr. Engin Arık'tan Toryum gerçekleri

Prof. Dr. Arık, 21. yüzyılın madeni olarak gösterilen toryum ile ilgili önemli araştırmalar yapıyordu. Arık’a göre, sadece Isparta’daki toryum rezervi Türkiye’nin yüz yıllık enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek kapasitey..