'Kalça çıkığı bebeklikte başlıyor.'..
Bacak ve kalçadaki ağrıya dikkat!..
Çiğdem Sarp Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir..
Beyin krizi ve nedenleri, beyin krizi nasıl önlenir..
Ağız kuruluğu, sistemik bir hastalıktan kaynaklanıyorsa öncelikle bu hastalığın tedavi edilmesi gerekir. Ağızdan nefes alma durumundan dolayı ortaya çıkan ağız kuruluğunu önlemek için dişlerin florürlü diş macunuyla düze..
Aşırı sert ve kabuklu yiyecekleri dişle kırmaya çalışmak dolgunun düşmesine sebep olabilir. Diş sıkma, diş gıcırdatma gibi kronik problemler de diş dolgusunun zarar görmesine yol açar. Bu tip konularda dikkatli olunması ..
Diş eti kanaması, basit bir iritasyondan kaynaklanıyorsa yumuşak bir fırçayla dişlerin düzenli olarak fırçalanması bu sorunun çözülmesini sağlar. Ağzın ılık suyla çalkalanması da diş etindeki ödemin iyileşmesini kolaylaş..
Böbrek taşı oluşumu, yeterli sıvı tüketimiyle önlenebilir. Günde en az iki litre su tüketilmesi gerekir. Özellikle geçmişte bu rahatsızlığı geçirmiş kişiler için sıvı tüketimi büyük önem taşır. Limon tüketimi de böbrek t..
Temas egzamalarında hastalar egzamaya neden olan maddelerle temasta bulunmamalı...
Dr. Murat Tuncer anlatıyor.....
Vitiligonun altında yatan hangi hastalıklar önemli? İşte vitiligoyu tetiklendiren hastalıklar....
Kızınca, sevinince ya da üzüldüğünüzde yemek yeme isteğiniz artıyorsa dikkat!..
Tayfun Karahasanoğlu: Her yıl 1 milyon kişi kolon kanseri oluyor...
Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu: Eşler özgürlük alanlarını unutmamalı.....
Podiatri Uzmanı Şükran Deniz: Doğal deriden ayakkabılar koku yapmaz...
Evde lavabo giderlerinin kötü kokma nedenleri ve çözümleri.iyi seyirler:))..
Bu yöntemle çaydanlıkların kireç tutmasına son. Çaydanlığınızın dibinin kireç ile kaplanmasını önlemenin püf noktası. Hayatı kolaylaştıran küçük bilgiler ve daha fazlası için kanalımız KADINCA ya abone olmayı lütfen unut..
Op. Dr. Ali Duman gıdık sarkmasını önlemek için neler yapılması gerektiğini anlatıyor.....
Hangi vitaminleri almalıyız? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Kutsal yanıtlıyor...
Hasta kalça ağrısıyla doktora başvuduğunda öncelikle hastalığın hikayesi dinlenir. Hasta uzun yıllardan beri ağrı problemi yaşıyorsa bu büyük bir olasılıkla kalça kireçlenmesidir. Bunun yanı sıra yapılan muayenelerde kal..
Kişinin ağrıları gençlik çağlarında ortaya çıkmışsa ve yapılan müdahaleler sonucunda şekil bozukluğunu düzelterek ilerki yıllarda kalça kireçlenmesinin engellenmesi mümkünse, şekil bozukluğunu düzeltmeye yönelik girişiml..
Kalça protezi açık cerrahi ile takılır. Kalçanın yan tarafından 10-15 cm boyutlarında bir kesi yapılır. Uyluk kemiğinin baş kısmı deforme olduğundan bu kemiğin baş kısmı çıkartılır ve onun yerine metalik bir topuz yerleş..
Kalça kireçlenmesinin nedenlerini anlatırken konuyu ikiye ayırmakta fayda var. Birincisi, doğumsal kalça problemlerine bağlı olarak gelişen kalça kireçlenmeleri ile çocuklukta yaşanan bazı problemler sebebiyle ortaya çık..
Kalça kireçlenmesi özellikle çocukuk çağlarında veya bebeklikteki şekil bozukluklarına bağlı meydana geliyorsa o zaman bu problemlerin bebeklikte halledilmesi gerekir. Kalça gelişim geriliği ya da kalça çıkığı varsa olab..
Kalça protezi her yaştaki ve bu ameliyatı kaldırabilecek düzeyde sağlığa sahip olan herkese uygulanabilir. Özellikle 65-70 yaş üzerindeki hastalara yoğun olarak uygulanır. Bir üst yaş sınırı yoktur. Doğuştan kalça proble..
Kalça protezi kıkırdağı bozulmuş olan ve ağrı yapan kalçalarda, bütün tedavilere rağmen sonuç alınamayan durumlarda uygulanır. Metalik implantlarla kalça eklemi değiştirilir. Yapay kalça yapılması işlemine kalça protezi ..
Kalça kireçlenmesinin belirtisi özellikle yorgunlukla kasık bölgesinde ortaya çıkan ağrı şeklindedir. Yıllar geçtikçe bu ağrı yavaş yavaş dize doğru vurur, hatta sadece dizde de hissedilebilir. Ağrının şiddetinin artması..
Kalça kireçlenmesi olan kişiler günlük hayatlarında çok uzun süre ayakta kalmamaya, uzun mesafeler yürümemeye ve eğer kilolularsa kilolarını vermeye dikkat etmeliler. Eklem hareketleri gtitikçe kısıtlanacağı için bu kısı..
Kalça protezi yapılan bir hasta bir gün dinlendikten sonra yavaş yavaş yürütülmeye çalışılır. Üç-dört günün sonunda hastane koridorunda koltuk değneği ya da yürüteç yardımıyla yürüyebilir hale gelir. Evde de rehabilitasy..
Kalça-Bacak Antremanı Fitness Spor Rutinim..